|
کد مطلب: 79867
معادن چهارمحال وبختياري و ظرفيت هايي که بهره برداري نمي شود
تاریخ انتشار : 1393/01/01 نمایش : 1444
به گزارش سلام لردگان، استان چهارمحال و بختياري در فعاليت هاي معدني در کشور در جايگاه بيست و يکم قراردارد و با وجود فعاليت هاي معدني که در اين استان اجرا شده، همچنان مسوولان بر اين باورند که بخش عظيمي از ذخاير معدني استان ناشناخته مانده و بايد عمليات اکتشاف در پهنه هاي گوناگون استان انجام شود.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري گفت: هم اکنون 176 معدن فعال در استان در زمينه کاني هاي غيرفلزي، فلزي و خاک هاي نسور فعال است که 3.41 درصد از معادن کشور را شامل مي شود.
?سيد نعيم امامي? در گفت وگو با گزارشگر ايرنا افزود: از معادن فعال استان 37 معدن سنگ تزئيني، 127 معدن سنگ لاشه ساختماني، شش معدن سنگ گچ، چهار معدن سيليس، يک معدن آرژيليت و بوکسيت و يک معدن توليد مواد اوليه سيمان است.
وي، ميزان سرمايه گذاري معادن در چهارمحال و بختياري را حدود 587 ميليارد ريال برشمرد و گفت: يکهزار و 516 نفر در معادن استان مشغول فعاليت هستند.
امامي تصريح کرد: استخراج موادمعدني از معادن استان سالانه بين هفت تا 7.5 ميليون تن است که 1.2 درصد ميزان توليدات کشور را به خود اختصاص داده است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري ادامه داد:امسال اکتشافات معادن سنگ هاي تزئيني جايگزين فعاليت هاي معدني شن و ماسه مي شود.
امامي از توقف صدور پروانه بهره برداري اکتشافات معدني در زمينه شن و ماسه و سنگ شکن با هدف حفاظت از عرصه هاي منابع طبيعي خبرداد.
وي تاکيدکرد: ادغام سازمان صنايع، معادن و بازرگاني موجب محو شدن و به حاشيه رفتن بخش معدن در اين استان شده است.
امامي اظهار داشت: به رغم تلاش و فعاليت هاي گسترده فعالان بخش معدن، پس از ادغام اين بخش در سازمان صنعت، معدن و تجارت، فعاليت هاي معدني در اين استان کمرنگ شده است.
رئيس اداره معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نيز سنگ تزئيني، سنگ لاشه، آهک صنعتي، مواد اوليه سيمان، شيل براي توليد آجر، سلستين، فلزات پايه، خاک نسوز، سيليس، دولوميت، مس و فلدسپات سديم دار را پتانسيل هاي معدني شناخته شده در استان برشمرد.
?بهزاد ابراهيمي? در گفت وگو با گزارشگر ايرنا مجموع ذخاير زمين شناسي معادن شناسايي شده داراي ظرفيت استان را، 980 ميليون تن در سال برآورد کرد.
به گفته وي، چهارمحال وبختياري با يک درصد از وسعت کشور سهم قابل توجهي از معادن ايران داراست.
ابراهيمي توزيع معادن استان را 43 درصد در شهرکرد ، 29 درصد فارسان، 26درصد لردگان، 19 درصد کيار، 17 درصد بروجن، هشت درصد کوهرنگ و شش درصد در اردل عنوان کرد.
بنابر اين گزارش، شمار معادن فعال کشور بيش از پنج هزار و 600 معدن است که سالانه نزديک به 400 ميليون تن انواع مواد معدني از اين معادن استخراج مي شود.
منبع: ايرنا
نرگس کريمي
|
|
|
|